Zacznę od tego że od pewnego czasu nie jadałem mięsa, teraz powracam spowrotem w łaski mięsiwa. Przestałem je jeść z ciekawości żeby zobaczyć jak to jest i zacząłem czuć się tysiące razy lepiej. Zródła białka czerpałem z warzyw strąckowych. Teraz chcę to połączyć, mięso + warzywa strączkowe. Coś o sobie i do diety: wiek: 24 lata waga: 72kg (w [...]
[...] na diete nie będzie problemu bo teraz przez wakacje zarobiłem dosyć dużo a na dodatek ojciec pracuje za granicą, także źle nie mam :D Umówiłem się z mamą że ona kupuje mi źródła węgli i tłuszczy a ja ze swoich białka :P Wzrost:169 Waga:65kg Cel: Budowanie masy. Stawiam na wyźrzeźbione sylwetki a nie tłustowate świniaki, dlatego że zawsze byłem [...]
[...] Likopen to, według najnowszych badań, ważny składnik w profilaktyce przerostu prostaty, a także przeciwutleniacz chroniący komórki przed zmianami nowotworowymi. Bogate źródła likopenu to przede wszystkim czerwone owoce i warzywa (likopen pełni funkcję czerwonego barwnika): pomidory, arbuzy, owoce dzikiej róży, czerwone grejpfruty, papaja. [...]
za duzo żarcia z prochu. 3 ostatnie posilki są fatalne. w II nie ma dobrego źrodla bialka. rozpiski wstawiamy z potreningu.pl, wraz z BTW i kcal. nie ma w diecie w ogole omega-3, brak roznych owoców, mies, ryb, warzyw i zdrowych tłuszczy Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2014-08-10 05:41:07
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zgadza się :) Białko WPC tylko uzupełnia dietę, ale jest też wygodne, prozdrowotne, ma najwyższą BV i jest tańsze niż inne źródła białka, jeśli wybierzemy odpowiedni produkt. Pewnie, że stosowanie zamiast diety mija się z celem, ale do szkoły np. czy do pracy szejk+ banan+ owsiane stanowić może szybki i spożywczy posiłek
Xarez trudny przypadek ... sadze, ze powinienes zaopatrzyc sie przenoscne zrodla bialka (polecam Mega Strong Protein) i niewielka ilosc tluszczow (np olej kokosowy) i co 3-4 h wypic malego drinka zostawiajac sobie reszte kalorii na JEDNA uczte wieczorem co sadzisz patrzac na swoj dzien ... ?
[...] w glukozę czy tłuszcz zależy w głównej mierze od aminokwasów z których składa się owe źródło białka? A co się dzieje z "nadmiarem" białka w sytuacji gdy połączy się 2-3 źródła białka, które się wzajemnie uzupełniają (brak aminokwasów ograniczających; 100% wykorzystania przez organizm) zważywszy ,że białka nie można magazynować. Nie licząc [...]
[...] i unerwieniem. To z kolei owocuje tym, iż pewna porcja tłuszczu jest spalana ciężej, bo została zaprogramowana jako ważny zapas. Oznacza to, iż nie stanowi łatwo dostępnego źródła energetycznego, tak jak tkanka tłuszczowa zlokalizowana pod skórą w innych mięśniach albo w samych mięśniach. I tu tkwi sedno: organizm z preferencji sięga najpierw po [...]
[...] mąka pszenna, lepszy byłby just fit już jeśli chodzi o biedro. Warzywa są ? Zmniejsz trochę białka do 2-2,5 g na kg trudno powiedzieć jakimi posiłkami, bo tego jest milion źródła alternatywne węgli i białka: Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, [...]
[...] białkowych alfa-laktoalbuminy (odpowiedzialnych za sprawny system immunologiczny), glikomakropeptydów ( wysyłających informacje o uczuciu sytości do mózgu) oraz naturalnego źródła wapnia potrzebnego w diecie każdego sportowców i zwykłego człowieka. CFM jest też lepiej przyswajalny od innych izolatów, ponieważ nie zawiera żadnej chemii , [...]
ważne by urozmaicać źródła białka :) Ogólnie w diecie racjonalnej podział na białko roślinne niepełnowartościowe ( np. z ryżu ) i pełnowartościowe ( mieso, jaja, ryby) wynosić powinno 1:1. W diecie sportowej raczej 3/4 to powinno być białko pełnowartościowe. Wklej diety wg [...]
[...] że aerobowa aktywność fizyczna (kardio) wykorzystuje kwasy tłuszczowe (tłuszcz) jako substrat energetyczny, a trening siłowy wymaga wykorzystania glukozy (węglowodanów) jako źródła energii, nasz profil makroskładników odżywczych (ilość i rodzaj białka, węglowodanów i tłuszczów ) w każdym posiłku musi być bardzo konkretny. Jest to bardzo ważne, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
dieta do niczego niestety Białko daj min. 2 g na kg masy ciała źródła: mięso, ryby , jaja, tłuszcze 1 g a resztę zapotrzebowanie węglowodany szynka zamień na lepsze źródło białka za dużo grahamek brakuje nabiału zdrowych tłuszczy : orzechy, olej rzepakowy, oliwa z oliwek, olej lniany, tłuste ryby
[...] będziemy pomagać korygować. Chyba nie powiesz mi, że szynka z biedronki wychodzi taniej za kg niż kawałek schabu czy innego mięsa? Nabiał max. 150g dziennie. Dobre i tanie źródła białka to podroby, strączkowe itp. Z pierwszego posiłku żurawina raczej out, bo pewnie słodzona, słonecznik zastąp innymi źródłami tłuszczów (orzechy, migdały). Mleko [...]
Zawyżasz kaloryczność. Z tego co tutaj piszesz nie wynika 1900 kcal. Maliny to nie posiłek, w kolacji praktycznie nie ma konkretnego źródła białka. Otręby out, nie liczymy tych warzyw które wpisałaś. Przeczytaj co jedzą Ladies i wtedy kombinuj. Będzie wypis z treningu, zdjęcia sylwetki? Zmieniony przez - Eiszeit w dniu 2014-08-23 10:19:17
Poczytaj posty podwieszone zobacz co inni maja za produkty w diecie a nie dajesz jakieś płatki pełne cukru bazuj bardziej na zytniej niż pszennej wywal ta margaryne daj jakieś zródło omega 3 nie licz warzyw i daj ich więcej i ANKIETA a źródła białka nie kończą się na kurczaku i twarogu >< tak samo węgle masz owsiane kasze ziemniaki
Wiek: - 24 lata staż treningowy: - 5 lat najbliższy cel sportowy : Kończę redukcje ( 2 tyg. jeszcze ) Potem czysta masa kilka miesięcy. Priorytet : poprawa szerokości barków planowana dieta zgodna z celem: Dieta będzie urozmaicona na bieżąco korygowana Założenia : 2,5 g Białka na kgmc / Tłuszcze 1,5 -2 g na kgmc / Reszta węglowodany Źródła [...]